Цікаві статті

LG і Samsung випустили мобільники на сонячних батареях

15.11.2009

Samsung Blue Earth Корейські компанії Samsung Electronics і LG Electronics незалежно один від одного випустили на ринок мобільні телефони на сонячних батареях. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Samsung Blue Earth з сенсорним екраном буде первинно продаватися в Швеції приблизно за 300 доларів. Корпус моделі зроблений з переробленого пластика, а панель фотоелементів розміщена на задній стороні.

Телефон LG GD510 Pop також оснащений сенсорним екраном і коштуватиме близько 300 доларів. Панель фотоелементів буде доступна як додаткова опція приблизно за 50 доларів. Продажі почнуться в Європі.

Енергії, накопиченої Samsung Blue Earth за годину знаходження на сонячному світлі, вистачить на 10 хвилин розмови. LG стверджує, що її модель Pop за той же час заряджатиме на 13 хвилин розмови. Телефони зможуть зарядити і при штучному освітленні, але з меншою ефективністю. Також в них є роз'єм для зарядки від звичайної електричної мережі.

У обох моделях встановлені додатки, які стимулюють власника до піших прогулянок. Програми дозволяють вимірювати пройдену дистанцію і розраховувати, наскільки скорочуються викиди вуглекислоти через відмову від поїздки на автомобілі. У моделі Samsung цей показник виражається в кількості врятованих дерев.

Представлені моделі - не перші телефони на сонячних батареях. Якщо робити сравнение телефонов на сонячних батареях, то варто відзначити, що фінська Nokia показала прототип такого мобільника ще в 1997 році, але ця модель так і не увійшла до продуктової лінійки компанії. У 2009 році Nokia демонструвала прототип телефону, що працює повністю від сонячної енергії.

Перша модель стільникового телефона Samsung на сонячних батареях вийшла в червні 2009 року. Мобільник призначений для ринків, що розвиваються, де продається під назвою Solar Guru або Crest Solar за 60 доларів.