КуПол: Рекламні статті за жовтень 2009 року

У моді ламінат у смужку

22.10.2009

ламінат Ламінат

Контрастні, яскраві ламіновані підлоги з ефектом «сланця» і «граніту». Різноколірні смужки йдуть на ура!

Дерево

Природний деревний малюнок все так само у пошані. Важливо, щоб у мостин чітко проглядалася структура - це модно. Ефект старизни і ручної обробки - також «писк» сезону.

Особливо популярні темнуваті породи (або їх імітація): венге, мербау, горіхове дерево, акація і дуб. Більш затребувана матова поверхня.

Входять в моду тонкі довгі мостини (до 7 - 8 см завширшки і до 130 см в довжину).

Тикові підлоги в достатньо несподіваних місцях - наприклад, у ванній кімнаті - стають все більш популярними. Річ у тому, що тик - єдиний дерев'яний матеріал, здатний витримати велику вологість.

Ковролін і килими

Знову зацікавили покупців. «Фішка» останніх сезонів - німецьке килимове покриття з вбудованим фільтром проти сильних запахів (зокрема тютюну), що до того ж поглинає з повітря формальдегіди.

Лінолеум

Для нього зараз переважно малюнки не під дерево, а під рогожу, плетінку або яскраві модерні візерунки.

КОМЕНТАР ДИЗАЙНЕРА

Попит мають плитка і килимки

Художник-декоратор Ірина МАЗІНА:


- З підлогових покриттів зараз мають попит ламінат і плитка для ванної та туалету. При цьому килими і ковролін не виходять з моди. Але потрібно враховувати, що великі килими добре виглядають в просторих кімнатах в класичному стилі. У невеликому приміщенні з сучасним інтер'єром у дусі мінімалізму на підлогу можна покласти килимок, який закриває тільки частину підлоги. У будь-якому випадку, я вважаю, що в першу чергу підлогове покриття повинно бути довговічним і зручним, а для прикраси інтер'єру можна використовувати масу інших деталей - світильники, штори, свічники, стільці, журнальні столики і т.д.