Хетчбек MINI Cooper отримав бюджетну версію
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Хетчбек MINI Cooper отримав бюджетну версію

18.07.2009

MINI Cooper First Компанія MINI оголосила про вихід на ринок найдешевшої модифікації хетчбека MINI Cooper, яка отримала назву First. Як повідомляє видання Autocar, ця версія була розроблена спеціально для участі у програмі заохочення купівельного попиту на автомобілі, за умовами якої при здачі в утиль старої і придбання нової машини автовласникам виплачується премія. У разі використання цієї схеми за MINI First британцям доведеться заплатити близько восьми тисяч фунтів стерлінгів. Повна вартість новинки без урахування премії за автометалобрухт становить 10 тисяч 950 фунтів стерлінгів.

Бюджетний MINI Cooper пропонується тільки з одним 1,4-літровим бензиновим двигуном потужністю 75 кінських сил, який агрегатується з шестиступінчастою механічною коробкою передач. За даними автовиробника, прискорення з нуля до "сотні" у такого автомобіля займе 13,2 секунди, а максимальна швидкість становитиме 175 кілометрів за годину. Середня витрата пального у MINI Cooper First - 5,3 літра на сто кілометрів пробігу, а рівень викидів CO2 — 128 грамів на кілометр.

Такий же двигун пропонується і для версії One, яка коштує на 1395 фунтів стерлінгів дорожче від First.

MINI Cooper First продаватиметься тільки у Великобританії. Про плани компанії щодо постачання машини в інші країни наразі нічого не відомо.

MINI Cooper First MINI Cooper First

return_links(); ?>