Китайська компанія Geely купить Volvo за два мільярди доларів
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Китайська компанія Geely купить Volvo за два мільярди доларів

18.07.2009

Китайський автовиробник Geely планує запропонувати концерну Ford, який є власником марки Volvo, викупити у нього шведську компанію за два мільярди доларів. Як повідомляє The Auto Channel, офіційна заявка буде подана до кінця липня.

За деякими даними, компанія Geely вже підписала з Ford попередню угоду про придбання марки Volvo. Очікується, що після купівлі скандинавського автовиробника в китайському місті Дуангуань буде побудований новий завод Geely, де планується налагодити збірку кросоверів XC90, що випускаються зараз у США. За словами китайців, вони хочуть купити Volvo для того, щоб збільшити виробництво і продажі цих автомобілів у своїй країні.

За заявою джерел The Auto Channel, Geely вже три роки готує план з купівлі Volvo, проте спочатку керівництво Ford було налаштоване скептично щодо можливого продажу шведської марки китайцям. Тепер же у "Форді" вважають, що Geely зможе успішно управляти і розвивати компанію. Відзначимо, що офіційно інформацію про переговори і угоду з Geely в американському концерні поки що заперечують.

return_links(); ?>