В Індії перший екземпляр Tata Nano знайшов господаря
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

В Індії перший екземпляр Tata Nano знайшов господаря

18.07.2009

Tata Nano У п'ятницю в Індії почалася доставка замовлених автомобілів Tata Nano дилерам. Президент компанії, Ратан Тата, особисто привіз першу машину в мумбайській автосалон, повідомляє AFP.

Одним з перших володарів найдешевших у світі машини стане швець, який протягом семи років копив гроші на мотоцикл, але дізнавшись, що ціна Nano становитиме близько двох тисяч доларів, вирішив купити цю машину. Ще одна машина дістанеться першій в Індії жінці-фотожурналісту - 96-річній Хомі Вяравалла (Homi Vyarawalla). Компанію їм склав 82-річний колишній помічник комісара поліції, який донині їздив на мотоциклі - він вирішив інвестувати заощадження в покупку автомобіля, який потім перейде по спадку 12-річному сину.

Як повідомлялося раніше, перші 100 тисяч отримувачів мікролітражки були вибрані за допомогою комп'ютерної лотереї. Компанії довелося влаштувати таку акцію через надмірний попит на новинку. На сьогодні автомобіль замовили вже 203 тисячі індійців при тому, що максимальна потужність заводу становить лише 50 тисяч машин в рік.

Підсумкова вартість новинки в Індії виявилася вищою, ніж передбачалося - у базовій комплектації машина коштує 140 тисяч рупій (2880 доларів), тоді як за автомобіль у люксовому оснащенні доведеться заплатити 185 тисяч рупій (3800 доларів). Tata Nano оснащена розташованим ззаду мотором об'ємом 623 кубічних сантиметра, який дозволяє розвивати максимальну швидкість 105 кілометрів на годину. У стандартній комплектації автомобіль пропонується з чотириступінчастою механічною КПП і - на вибір - з підсилювачем керма або електросклопідйомниками. У люксової комплектації для замовлення доступний кондиціонер та інші опції.

Також на цьому тижні стало відомо про те, що автомобіль Tata Nano успішно пройшов краш-тест, виконаний згідно з європейськими вимогами. Очікується, що у Європі новинка почне продаватися з 2012 року і її ціна складе 5000 євро.

return_links(); ?>