GM витратить на розробку машин для Південної Америки мільярд доларів
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

GM витратить на розробку машин для Південної Америки мільярд доларів

18.07.2009

Завод GM у Бразилії Концерн General Motors оголосив про свій намір інвестувати до 2012 року один мільярд доларів в розробку нового сімейства автомобілів для південноамериканського ринку, який на сьогодні є одним з пріоритетних для автовиробника. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву керівника відділення GM в Південній Америці Джеймі Арділи.

Ці інвестиції є частиною загальної програми витрат автовиробника на період з 2007 по 2012 рік у Південній Америці, за рахунок якої планується збільшити об'єм виробництва автомобілів у Бразилії з 800 тисяч до мільйона машин в рік і розробити для бренду Chevrolet дві нові компактні моделі. Очікується, що ці автомобілі збиратимуть на заводі у місті Граватай, що дозволить збільшити потужність цього підприємства в три рази - до 380 тисяч машин на рік. Нові моделі продаватимуться тільки в Південній Америці, проте GM не виключає можливість їх постачань і на інші ринки, наприклад, Африки.

За словами Арділи, у Бразилії в минулому і нинішньому році американський автовиробник показав позитивні фінансові результати, навіть не дивлячись на економічну кризу, що змусила інші компанії скорочувати витрати.

return_links(); ?>