Новий седан Mazda3 отримав 2,5-літровий мотор від Mazda6
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Новий седан Mazda3 отримав 2,5-літровий мотор від Mazda6

20.11.2008

Mazda3 У середу на моторшоу у Лос-Анджелесі, відбулася світова прем'єра седана Mazda3 нового покоління. У США новинка оснащуватиметься тільки бензиновими моторами - або дволітровим потужністю 148 кінських сил, або 2,5-літровим (167 кінських сил), який був запозичений у нової Mazda6.

Зовні цей автомобіль кардинально відрізняється від свого попередника: у нього з'явилося виразне і спортивне оформлення передньої частини кузова з величезним повітрозабірником у центрі, ще масивніші колісні арки, інша пластика заднього звісу і нові задні ліхтарі. Фактично, незмінною (та й то з великою натяжкою) можна назвати лише лінію бічного скління з оригінальною формою задньої стійки.

Японські інженери збільшили жорсткість кузова, допрацювали шумоізоляцію машини і добилися зниження коефіцієнта аеродинамічного опору (Cd) до 0,29. Рульове управління (з електрогідравлічним підсилювачем) отримало більше точок кріплення до кузова, передні і задні стабілізатори стали трохи товщі, а амортизатори у підвісці піддалися перекалібруванню для більш спортивної керованості седана.

У салоні від попередника залишився лише блок управління кліматом (три впізнанних кругляші) і коліщатка підігріву сидінь, а також круглі дефлектори обдуву з боків передньої панелі. Проте сама консоль (дворівнева, як на Honda Civic) з приладовою панеллю і центральний тунель були повністю перероблені.

У Mazda3 з'явилася система запуску двигуна без ключа, нове рульове колесо з кнопками управління магнітолою і контролем круїзу, а також нова аудіосистема. Крім того, покупці новинки в США зможуть замовити систему адаптивного освітлення з поворотними передніми фарами.

Ціни на новий седан Mazda3 у США поки що не оголошені. Дебют європейської версії Mazda3 (з кузовом хетчбек) відбудеться 2 грудня на автосалоні у Болоньї.

Mazda3 Mazda3

return_links(); ?>