Новий Lexus RX з'явиться у Європі наступного літа
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Новий Lexus RX з'явиться у Європі наступного літа

20.11.2008

Lexus RX На автосалоні, що проходить у Лос-Анджелесі, компанія Lexus представила нове покоління кросовера RX. Як і раніше цей автомобіль випускатиметься у двох варіантах - з традиційним бензиновим двигуном V6 (3,5 літра) потужністю 275 кінських сил і з гібридною силовою установкою, у якій використовується той же двигун і додатковий електромотор, що приводить у рух колеса задньої осі. Сумарна потужність "гібрида" становить 295 кінських сил.

Звичайний RX350 комплектуватиметься традиційним шестиступінчастим "автоматом", а RX450h з гібридною установкою матиме безступінчатий варіатор. Крім того, у гібридної машини з'явиться дві нові системи, що дозволяють економити паливо. Перша - система збереження тепла від двигуна, яка скорочує час прогрівання бензинового мотора до його робочої температури при частих зупинках. Друга - особлива система рециркуляції вихлопних газів, завдяки якій інженерам вдалося знизити насосні втрати двигуна. Правда точних цифр щодо витрат палива у нового гібрида RX450h поки що немає.

Кросовер нового покоління став трохи бішим (колісна база збільшилася на 2,5 сантиметра, а габаритна довжина - на 3,5), але як і раніше пропонуватиметься тільки у п'ятимісцевому виконанні. Від свого попередника модернізований RX відрізняється повністю новим дизайном кузова і кардинально переробленим інтер'єром з оригінальною асиметричною передньою панеллю, новим блоком управління кліматом і магнітолою.

Гібридний RX450h можна буде відрізнити від звичайного кросовера за особливим бампером і гратами радіатора, блакитним логотипом Lexus і тонованими (з блакитним відтінком) фарами та задніми ліхтарями. У списку опцій для цієї машини з'являться 19-дюймові колісні диски і світлодіодні фари головного світла.

Ціни на новий RX наразі не повідомляються.

Lexus RX Lexus RX

return_links(); ?>