Великобританія випустить на дороги сотні електрокарів
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Великобританія випустить на дороги сотні електрокарів

23.06.2009

Уряд Великобританії приступив до реалізації програми по випробуваннях електрокарів, на фінансування якої виділено 25 мільйонів фунтів стерлінгів. Тестування 340 автомобілів проходитиме протягом року у восьми містах, включаючи Лондон, Бірмінгем, Глазго і Оксфорд, повідомляє Autocar. Крім автовиробників, в ньому візьмуть участь енергетичні компанії, які планують побудувати спеціальні "електрозаправні" (такого слова поки що немає в ужитку), а також наукові установи, которі займуться аналізом даних.

Така ініціатива влади країни пояснюється прагненням знизити кількість шкідливих викидів в атмосферу, оскільки п'ята частина всіх вихлопних газів у Великобританії припадає на частку транспорту і більше половини з них - на легкові автомобілі. Згідно із проведеним дослідженням, поява на ринку доступних електромобілів, здатних проїхати хоча б 50 кілометрів на одній зарядці, дозволить в майбутньому знизити шкідливі викиди удвічі.

В Оксфорді на дорогах з'являться 40 електроавтомобілів MINI E, у Глазго - стільки ж електрокарів Peugeot, а до Лондона на випробування відправляться 100 електромобілів Smart. Ще 21 машину нададуть невеликі виробники, серед яких компанії Lightning, Westfield і Delta Motorsport. Також у випробуваннях візьмуть участь автомобілі Ford Focus з електроустановкою від Ford Tourneo Connect BEV, яка дозволить проїхати на одній зарядці 160 кілометрів.

Проект передбачає передачу автомобілів вибраним жителям міст, які зможуть їздити на них щодня на роботу або відпочинок. На машинах встановлять GPS навігатори, які збитаі інші параметри роботи силових установок в пам'ять комп'ютера.

Гроші на реалізацію цього проекту виділяються із 250-мільйонного фонду з розвитку індустрії електромобілів, створення якого було затверджено у квітні. У рамках цієї програми з 2011 року кожному покупцю автомобіля з електромотором або гібридною установкою уряд виплачуватиме як заохочення премію в розмірі до 5000 фунтів стерлінгів.

return_links(); ?>