Чиновники запропонували будувати дороги у Сочі над дахами будинків
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Чиновники запропонували будувати дороги у Сочі над дахами будинків

24.06.2009

Сочі Радник мера Москви Ігор Ченцов запропонував в рамках підготовки міста Сочі до Олімпіади-2014, зводити дороги на висоті п'ятиповерхових будівель. Під магістраллю планується будувати магазини, парковки, сервісні центри, інженерні комунікації і офіси, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Пілотний проект аналогічної дороги для Москви вже розроблений - в його рамках пропонується побудувати магістраль, яка пройде над лініями електропередачі і зв'яже Третє транспортне кільце і МКАД на півдні міста. Ініціатором створення дороги став мер Москви Юрій Лужков.

Розробниками споруди є науково-дослідний проектний інститут Генплану міста Москви і німецька автодорожня компанія "ШтрассенХауз". Фахівці з Німеччини пропонують для зменшення вібрацій прокласти дорожнє полотно на ресорах, а також оснастити конструкцію витяжками, що засмоктують вихлопні гази від автомобілів.

Представник компанії "ШтрассенХауз" Роланд Ліпп заявив, що вартість дороги, яка проходить над будівлями, буде на третину нижчою за традиційні варіанти. Терміни початку будівництва такої магістралі поки що невідомі.

return_links(); ?>