Влада відмовилася підтримувати Гран-прі на "Хоккенхаймрінгу"
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Влада відмовилася підтримувати Гран-прі на "Хоккенхаймрінгу"

24.06.2009

Гран-Прі Німеччини Німецька влада відмовилася від підтримки траси "Хоккенхаймрінг", яка повинна була прийняти Гран-прі Німеччини "Формули-1" у 2010-му році. Таке рішення ухвалила міська рада Хоккенхайма, що володіє 94 відсотками акцій автодрому, повідомляє видання Autosport.

Причиною відмови від підтримки національної гонки стали збитки, яких зазнають організатори гонки на "Хоккенхаймрінгу". За деякими підрахунками, минулого року влада Хоккенхайма втратила майже шість мільйонів євро. За прогнозами на 2010-й рік, витрати повинні залишитися на тому ж рівні. Багато експертів вважають, що причиною цьому послужило падіння популярності "Формули-1" у Німеччині, пов'язане з відходом Міхаеля Шумахера. Крім того, повідомляється, що такий вердикт міської ради може призвести до виключення з календаря "Формули-1" на 2010-й рік Гран-прі Німеччини.

Перший Гран-прі Німеччини на "Хоккенхаймрінгу" відбувся у 1970-му році (переможцем став австрієць Йохен Ріндт). Після цього Хоккенхайм ще 31 раз приймав у себе гонки "Формули-1". З сезону 2008 року було введене правило ротації автодромів, згідно з яким Гран-прі Німеччини повинен був по черзі проходити на "Нюрбрургрінгу" і "Хоккенхаймрінгу". У нинішньому сезоні Гран-прі Німеччини пройде в Нюрбурзі 12 липня.

return_links(); ?>