Renault Megane отримає коробку передач з двома зчепленнями
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Renault Megane отримає коробку передач з двома зчепленнями

24.06.2009

Renault  Megane Компанія Renault на початку наступного року планує почати установку на свої автомобілі преселективної трансмісії з двома зчепленнями DCT - аналог "фольксвагеновської" коробки передач DSG. Як пише британський журнал Autocar, першим нову КПП отримає модифікація Renault Megane з 1,5-літровим турбодизелем (108 кінських сил). Хто розробив цю трансмісію, і хто її випускатиме - поки що не уточнюється.

Правда, як заявив керівник відділу розробок автомобілів сегменту "С" компанії Renault Крістіан Штейер (Christian Steyer), у цивільних автомобілів з такою трансмісією не буде підрульових перемикачів для примусової зміни передач. "Якщо ви говорите про машини на зразок Ferrari, то такі штуки звичайно потрібні. Проте для звичайних автомобілів підрульові перемикачі - це надмірність", - заявив він.

Зате у "заряджених" версій Renault Megane і Clio, на яких нова коробка передач з'явиться трохи пізніше, підрульові пелюстки обов'язково з'являться, додав Штейер.

За словами представників Renault, КПП з двома зчепленнями дозволить зробити цивільні автомобілі цієї марки економічнішими і екологічно чистими. А найбільший ефект нова трансмісія дасть в поєднанні з системою зупинки двигуна у пробках ("стоп-старт"), масове використання якої на моделях Renault розпочнеться у 2010 або 2011 році.

return_links(); ?>