Команда Williams висловила бажання повернутися в FOTA
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Команда Williams висловила бажання повернутися в FOTA

25.06.2009

Volvo C30 BEV Виконавчий директор команди Williams Адам Парр в інтерв'ю агентству Press Association заявив, що його команда хоче повернутися в Асоціацію команд "Формули-1" (FOTA). На думку Парра, відновлення Williams і Force India у складі асоціації було б вигідне всім зацікавленим сторонам.

"Я сподіваюся на це. Мені здається, всі цього хочуть. Ми ради підсумкам угоди, а також тому, що всі команди залишаться в "Формулі-1". Ми також вважаємо, що три нові учасники – це добре. Команди, FIA і адміністрація "Формули-1" узяли на себе зобов'язання зі зниження витрат, а це означає, що в майбутньому чемпіонат стане сильніший і кращий. Що стосується зниження бюджетів, то ми всі розуміємо, що одна з найважливіших цілей, але є багато деталей, які треба обговорити і дізнатися, яким чином буде досягнуте скорочення витрат", - заявив Парр.

Раніше команди Williams і Force India були виключені з асоціації FOTA за те, що подали безумовні заявки на участь в "Формулі-1" в наступному сезоні в той момент, коли учасники FOTA погрожували покинути першість. Williams і Force India мотивували своє рішення тим, що у них є підписані з FIA і FOM угоди, в рамках яких вони зобов'язані виступати в чемпіонаті.

У середу на засіданні Всесвітньої ради з автоспорту FOTA і FIA дійшли угоди з приводу проведення чемпіонату світу у 2010-му році. Згідно із спільним рішенням, всі учасники FOTA зобов'язалися виступати у "Формулі-1" в наступному сезоні і підписати "Договір згоди" до 2012-го року.

return_links(); ?>