"Сімка" BMW до осені стане повнопривідною
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

"Сімка" BMW до осені стане повнопривідною

25.06.2009

BMW 7-Series M SportУ четвер компанія BMW офіційно підтвердила свої плани щодо розширення до осені нинішнього року гами модифікацій седана 7-Series за рахунок повнопривідної версії, а також автомобілів з новим бітурбірованим турбодизелем і спортивним М-пакетом. Про це зазначається у офіційно прес-релізі.

Повний привід xDrive пропонуватиметься тільки для автомобілів, обладнаних восьмициліндровим 4,4-літровим бензиновим мотором. Така трансмісія аналогічна до системи повного приводу, яка застосовується на більшості моделей марки - від "троячок" до позашляховиків X-серії. У звичайних умовах xDrive розподіляє обертальний момент двигуна між передньою і задньою віссю у пропорціях 40:60. При цьому контрольована електронікою багатодискова муфта у разі потреби здатна у будь-який момент перекинути тягу на вісь, що має краще зчеплення з покриттям.

Інша нова модифікація BMW 7-Series - 740d - одержить повністю алюмінієву дизельну "шестірку" потужністю 306 кінських сил (600 Нм), обладнану двома турбонагнітачами, системою прямого уприскування палива і п'єзоелектричними форсунками. За даними BMW, седан зможе розігнатися з нуля до "сотні" за 6,3 секунди і досягти максимальної швидкості 250 кілометрів на годину, яка на цій позначці обмежена електронікою.

Крім того, у "сімки" 2010 модельного року з'явиться модернізована версія 245-силового трилітрового дизеля, який буде відповідати екологічним нормам "Євро-6" і за рахунок нової системи уприскування палива зможе витрачати менше палива.

Флагманські седани із спортивним М-пакетом матимуть агресивніше обтікання кузова, 19-дюймовими колісними дисками (20-дюймові пропонуватимуться як опція), ексклюзивним кольором забарвлення кузова, наявністю спортивних сидінь, особливої обробки інтер'єру і нового рульового колеса.

Як повідомлялося раніше, прем'єра нових модифікацій "сімки" відбудеться у вересні на моторшоу у Франкфурті.

return_links(); ?>