За своє банкрутство компанія Chrysler заплатить 12,4 мільйонів доларів
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

За своє банкрутство компанія Chrysler заплатить 12,4 мільйонів доларів

25.06.2009

Послуги юридичної фірми Jones Day, яка займалася формальним банкрутством компанії Chrysler, тільки за перший місяць її роботи обійдуться автовиробнику в 12,4 мільйонів доларів США. Про це повідомляє видання Automotive News.

Банкрутством Chrysler в компанії Jones Day займалися 72 професійних юриста, а ще 193 фахівці залучалися до тимчасової роботи з інших компаній, задіяних в цій процедурі. В середньому, кожен юрист, що займався справою Chrysler, отримував по 476 доларів за годину. Послуги додаткових співробітників обійшлися американському автовиробнику у 224 долари за годину.

Корінн Болл (Corinne Ball), яка очолювала групу фахівців в компанії Jones Day, за місяць роботи із справою Chrysler отримає близько 401 тисячі доларів - по 900 доларів за годину. Загальні тимчасові витрати, відображені у рахунку юридичної контори до "Крайслера", становлять 27 тисяч 209 годин.

Крім того, компанії Chrysler доведеться також сплатити 256 тисяч доларів додаткових витрат. Зокрема, це ксерокопії документів (52 тисячі доларів), оплата готелів (62 тисячі доларів), витрати на харчування (5878 доларів) і таксі (4247 доларів США).

Варто відзначити, що виставлений автоконцерну рахунок враховує роботу юридичної фірми протягом одного місяця - з 30 квітня, коли Chrysler подав позов про банкрутство за статтею 11 Кодексу США про банкрутство, по 31 травня.

Формальна процедура банкрутства Chrysler була завершена 10 червня. Як повідомлялося раніше, основними співвласниками нової компанії, якій відішли основні активи автовиробника, є профспілковий фонд і концерн Fiat, який отримав 20-відсотковий пакет акцій "нового Крайслера" в обмін на технології і платформи для будівництва автомобілів.

return_links(); ?>