Компанія Nissan показала свій перший масовий електрокар
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Компанія Nissan показала свій перший масовий електрокар

03.00.2009

Nissan Leaf У неділю в японській штаб-квартирі Nissan у Йокогамs відбулася прем'єра першого серійного електрокара, який одтримав назву Leaf (у перекладі з англійської - лист).

Пятидверний хетчбек Nissan Leaf побудований на новій платформі: його габаритна довжина становить 4445 міліметрів, ширина - 1770 міліметрів, висота - 1550 міліметрів, а колісна база дорівнює 2700 міліметрів. Новинка обладнана розташованим на передній осі 109-силовим електромотором, що живиться від комплекту літій-іонних батарей. Запас ходу автомобіля дорівнює 160 кілометрів, а повна зарядка акумуляторів від звичайної домашньої розетки займає близько восьми годин. Максимальна швидкість Leaf - 140 кілометрів на годину.

Новинка також обладнана системою регенерації енергії при гальмуванні, навігаційною системою, що показує найближчі станції, де можна зарядити батареї, і таймером, який дозволяє задавати час для включення кондиціонера або початок заряджання. Крім того, машина має спеціальні фари головного світла з низьким енергоспоживанням. А за рахунок самої форми корпусів фар перенаправляються потоки повітря убік від дзеркал заднього виду, що дозволяє зменшити аеродинамічний опір і шум у салоні. Також власник Leaf за допомогою мобільного телефону зможе включити або вимкнути кондиціонер в автомобілі і включити заряджання батарей.

Випуск Leaf буде налагоджений на японському заводі Nissan в Оппамі та американському підприємстві у Тенесі. Батареї для цієї моделі планується випускати у Японії, США, Великобританії та Португалії. Масове виробництво і продажі Leaf на світових ринках розпочнуться наступного року.

За словами представників японського автовиробника, новинка коштуватиме приблизно стільки ж, скільки і звичайний хетчбек класу гольф. Наприклад, у Європі Leaf, як очікується, продаватимуть за 20 тисяч євро, а у США він коштуватиме 30 тисяч доларів.

Nissan Leaf
Nissan Leaf
Nissan Leaf

return_links(); ?>