Mercedes-Benz запозичить платформу для нового "Смарта" у Renault
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Mercedes-Benz запозичить платформу для нового "Смарта" у Renault

03.00.2009

Smart ForFour Компанія Mercedes-Benz планує укласти з фірмою Renault партнерську угоду, в рамках якої німці отримають платформу для розробки автомобіля Smart ForFour наступного покоління. Очікується, що ця модель отримає передньопривідне шасі компактного хетчбека Twingo і стане на конвейєр у 2013 році. Про це повідомляє журнал Autocar з посиланням на неназвані високопоставлені джерела в Mercedes-Benz.

Новинка одержить сталевий кузов, довжина якого тановитиме не більше 3600 міліметрів, ширина — 1700 міліметрів, а висота — 1500 міліметрів. На даний момент детальна інформація про майбутню співпрацю, включаючи дані про те, чи будуть Mercedes-Benz і Renault обмінюватися двигунами і коробками передач, поки що не повідомляється. Проте очікується, що в рамках партнерства в лінійці і тієї і іншої марки з'являться нові бензинові і дизельні мотори невеликого об'єму, зокрема трьохциліндрові агрегати, які вже розробляються "Мерседесом". Крім того, планується створення електричної версії Smart ForFour, в якій будуть застосовані технології компанії Renault.

Офіційно про укладення партнерства між Mercedes-Benz і Renault, а також про деталі цієї співпраці і підготовлювані проекти, керівник концерну Daimler Дітер Цетше оголосить у вересні на моторшоу у Франкфурті. Там же Цетше повідомить і про стратегію розвитку "Смартів" у майбутньому. За деякими даними, в найближчі декілька років для бренду Smart буде створено як мінімум три нові моделі.

Перший Smart ForFour з'явився у 2004 році і був розроблений у співпраці з японською компанією Mitsubishi — автомобіль був побудований на базі хетчбека Colt. Виробництво машини припинилося всього через два роки через низький попит.

return_links(); ?>