Колишній моторист VW побудував двоциліндровий 325-сильний дизель
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Колишній моторист VW побудував двоциліндровий 325-сильний дизель

03.00.2009

Компанія EcoMotors, яку очолює колишній моторист концерну Volkswagen Петер Хофбауер (Peter Hofbauer), розробила опозитний двигун, який на 30 відсотків легший, на чверть менший і в два рази економічніший від звичайних сучасних турбодизелів. Створений фірмою дослідний зразок з двома 100-міліметровими циліндрами розвиває потужністю 325 кінських сил, а його максимальний обертальний момент, при 2100 оборотах за хвилину сстановить майже 900 Нм.

Конструкція нового двотактного двигуна, в якому в кожному з опозитно розташованих циліндрів знаходиться два поршні, що рухаються у різних напрямах, дозволила зробити його максимально компактним і позбутися клапанного механізму і головки блоку циліндрів. За словами представників EcoMotors, всі характеристики цього агрегата повністю відповідають сучасному чотиритактному чотирициліндровому двигуну.

Коли такий мотор може з'явитися на серійних автомобілях наразі не відомо.

Відзначимо, що зараз компанія Хофбауера приступила до розробки турбонагнітателя з електромотором, який, за словами інженерів EcoMotors, дозволяє добитися швидшого відгуку турбіни і її роботи навіть при украй низькій кількості вихлопних газів, що поступають, а також практично повністю позбутися турбоями.

return_links(); ?>