У Сенаті США на межі зриву опинилася угода про кордон з допомогою для України

В американському Сенаті близька до провалу компромісна угода з регулювання міграції, яка також містить кошти для України. Причина полягає у зменшенні її підтримки з боку республіканців.

Зеленський заявив, що думає про заміну Залужного і зміну напрямку керівництва країною

Президент Володимир Зеленський заявив, що “розмірковує” над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також перезавантаження напрямку керівництва країною. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю італійському телеканалу Rai1.

ЄС погодив виділення 50 млрд для України: підтримали всі 27 країн

Лідери ЄС у четвер досягли домовленості про виділення макрофінансової допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на президента Європейської ради Шарля Мішеля.

Україна повідомила, що стикається з “критичною” нестачею артилерійських снарядів – Bloomberg

Україна повідомила союзникам, що стикається з “критичною” нестачею артилерійських снарядів, оскільки Росія щодня використовує на фронті втричі більше вогневих засобів.

Зеленський: Ми у дуже складному моменті, але Росію можна зупинити

Президент Володимир Зеленський не став говорити, чи може війна в Україні закінчитися в 2024 році, але він переконаний, що Росію можна зупинити, не допустивши знищення України й Третьої світової війни.

У ЄС вірять, що 1 лютого Орбан не ветуватиме допомогу Україні, бо отримали “сигнал”

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен впевнена, що угорський прем’єр Віктор Орбан відмовиться від блокування 50 мільярдів євро фінансової підтримки України на спеціальному саміті Євросоюзу 1 лютого.

Росія використовує катастрофу Іл-76, щоб посіяти в Україні невдоволення

Російські суб’єкти інформаційного простору використовують катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні та підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні.